Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„MONTEVIDEO I KAO e-KNJIGA“

Portal Ibiblioteka je danas, 14. februara najavila objavljivanje elektronske knjige „Montevideo, Bog te video!“ Vladimira Stankovića, na sopstvenom sajtu.

Knjiga „Montevideo, Bog te video!“ Vladimira Stankovića je dokumentarni roman o najblistavijem trenutaku u istoriji srpskog fudbala – treće mesto na Svetskom prvenstvu 1930. u Urugvaju.

Knjiga ima pet poglavlja: Prilike (okolnosti koje su dovele do raskola u vrhu fudbalske organizacije zbog preseljenja sedišta Saveza iz Zagreba u Beograd, tenzije posle preseljenja, bojkot); Odluka (ide se u Montevideo samo sa fudbalerima iz srpskih klubova, selektovanje igrača, pripreme); Putovanje (tronedeljna avantura vozom i brodom, dolazak u Montevideo); Takmičenje (prvenstvo sveta, oduševljenje naših iseljenika u Južnoj Americi, odjek velikih pobeda u zemlji) i Povratak (trijumfalni doček).

„Ovo je sećanje na hrabru, ponosnu i smelu zemlju i, nadasve, sećanje na ljude koji su svojim duhom, umećem i znanjem uzdigli zemlju da stoji rame uz rame sa najvećim zemljama sveta“, rekao je autor Vladimir Stanković.

Čitaocima je uz elektronsku knjigu dostupan i ceo radio feljton koji čine deset razgovora sa piscem Vladimirom Stankovićem. Cena elektronskog izdanja je 1 evro.

Očekivanja izdavača je da će elektronska knjiga biti dostupna čitaocima u preko 100 zemalja i na svih 5 kontinenata i da će njenim objavljivanjem biti dopunjena potreba čitalaca i gledalaca da se upoznaju detaljnije sa događajima sa svetskom prvenstva u Urugvaju 1930. godine.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *