Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PREMIJERA FILMA O RADIVOJU KORAĆU

BEOGRAD, 15. februara 2012. (Beta) – Igrano-dokumentarni film „Žućko, priča o Radivoju Koraću“ premijerno će biti prikazan u četvrtak u Beogradu, a dolazak su najavile brojne ličnosti iz košarke i državnog vrha, saopštili su organizatori.

Film „Žućko, priča o Radivoju Koraću“ ući će u redovnu distribuciju 17. februara, a prikazivaće se u bioskopima širom Srbije.

To ostvarenje dobilo je dve nagrade na filmskom festivalu u Palermu, a ove godine trebalo da učestvuje i na više medjunarodnih filmskih festivala u Njujorku, Nionu, Madridu i Visbadenu.

Filmska priča o Radivoju Koraću biće prikazana i na najvećem slovenačkom filmskom festivalu u Portorožu, a zatim i u slovenačkim bioskopima.

Film o prvoj svetskoj košarkaškoj zvezdi sa prostora bivše Jugoslavije Radivoju Koraću, prikazuje izuzetnu karijeru i ličnost tog sportiste, kao i zemlju koja je tek počela da se otvara prema zapadu i novim tendencijama.

U igranom delu filma pojavljuju se Vladimir Aleksić u ulozi Radivoja Koraća, Katarina Radivojević kao majka slavnog košarkaša, Tihomir Stanić u liku Iva Andrića, Voja Brajović kao Tito i drugi.

Naratori u filmu su reprezentativci Saša Djordjević i Milenko Tepić, a korišćeni su i razni arhivski materijali i snimljena svedočanstva članova Koraćeve porodice, prijatelja, saigrača i poštovalaca iz Srbije i drugih zemalja.

Premijera će biti održana u Centru Sava u 20.30.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *