Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SEDMI MEĐUNARODNI SALON STRIPA U SKC – u OD 24. SEPTEMBRA

Međunarodni salon stripa, sedmi po redu, biće održan u Studentskom kulturnom centru od 24. septembra, najavljeno je iz te institucije.

Na večeri otvaranju Salona biće dodeljen Gran pri, zatim nagrade za najbolje ostvarenje u domenu klasičnog stripa, najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika, najbolji scenario, crtež i specijalna nagrada za inovaciju.

Biće proglašeni dobitnici u kategoriji takmičara do 15 godina: mladi lav, zatim za najbolju ideju, za zreo i maštovit izraz i najmlađeg učesnika.

Biće otvorena i izložba najboljih radova, predstavljanje dela specijalnih gostiju Rajka Miloševica (Španija) i Rufusa Dejgloua iz Velike Britanije, a zainteresovani će biti u prilici da vide i tradicionalnu berzu stripa.

U okviru ovogodišnje manifestacije će biti obeležena dva jubileja, a to su 70 godina Politikinog zabavnika i 40 godina stripa Dikan.

Na Salonu, koji će trajati do 27. septembra, biće predstavljeni međunarodni projekti iz Sjedinjenih američkih država, Makedonije, zatim će biti održane tribine, promocije, predstavljanje gostiju i drugo.

Izvor: Blic Online/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *