Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ĐOKOVIĆ: POBEDIĆU NADALA U POLUFINALU

DRAMA Novak Đoković igraće u polufinalu olimpijskog turnira u Pekingu, u petak oko 14 sati, protiv Rafaela Nadala. On je u četvrtfinalu posle iscrpljujuće borbe, koja je trajala 135 minuta, savladao Gaela Monfisa – 4:6, 6:1, 6:4 i došao na korak od osvajanja olimpijske medalje, prve za Srbiju u Pekingu.
Meč Đokovića i Monfisa je bio veoma uzbudljiv, naročito u trećem setu, a vremenski uslovi su, kao i tokom celog takmičenja, bili vrlo teški. Ipak, Novak je posle gubitka prvog seta vratio koncentraciju, a zatim agresivnijom igrom u odlučujućem setu došao do trijumfa.

Vidno iscrpljen Novak Đoković je sat vremena posle pobede rekao:

– Ovo mi je, mislim, prva ponoćna pobeda u karijeri. Svi su videli koliko je težak meč bio i psihički i fizički. Posebno fizički. Izvlačio sam iz sebe svu snagu da bih ga pobedio. Okrenuo sam igru u drugom setu- rekao je srpski teniser.

Đoković ne krije da je optimista pred duel u polufinalu sa Rafaelom Nadalom.

– Očekujem pobedu, ali ako se fizički oporavim. Tu je on u prednosti. Imao je kraće mečeve i sigurno je odmorniji. Ipak, u polufinalu sam i mislim samo na pobedu. Dobro je što sam se navikao na ovu podlogu jer je slična kao i u Sinsinatiju, a tamo sam pobedio Nadala – kaže Đoković.

Jelena Janković ipak će igrati četvrtfinali duel sa Ruskinjom Dinarom Safinom danas. Kiša je ponovo padala u Pekingu u četvrtak kasno uveče (po vremenu u Kini), baš u trenutku kada su teniserke izašle na teren. Meč če biti odigran danas oko 11 časova.

Izvor: 24 sata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *