Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ČAVIĆ SUPERIORAN I U POLUFINALU

Srpski plivač plasirao se u finale Olimpijskih igara u disciplini 100 metara delfin stilom


Ponovo bolji od Felpsa: Milorad Čavić

Sigurnim nastupom u polufinalu, Milorad Čavić ponovo je istakao ozbiljnu kandidaturu za jednu od medalja na Olimpijskim igrama. On je u disciplini 100 metara delfin stilom rezultatom 50,92 ostvario najbolje vreme od svih polufinalista. Srpski plivač je loše startovao, i nakon izranjavanja bio je poslednji u svojoj grupi. Posle okreta na 50 metara on je postepeno ubrzavao nametnuvši dobar tempo. Ono što posebno raduje, jeste podatak da je Čavić u mnogome poboljšao samu završnicu, tako da je u poslednjih nekoliko metara rutinski priveo trku kraju.

ČAVIĆ: Felps je najbolji
Srpski olimpijac Milorad Čavić veoma ceni svog najvećeg konkurenta za zlatnu medalju Majkla Felpsa. On smatra da je Amerikanac najbolji plivač današnjice i da je njegov najveći protivnik veliko očekivanje američke javnosti u nameri da prestigne rekord po broju zlatnih medalja koji je u vlasništvu njegovog sunarodnika Marka Špica.

– Uopšte ne sumnjam da je on najbolji ovde, ali ima veliki teret na ramenima- istakao je Čavić.
– Bilo je to solidno vreme, nisam očekivao da ću plivati tako dobro, jer sam poslednji startovao – apostrofirao je srpski plivač nakon što je zabeležio najbolje vreme u polufinalu. Student Berkli univerziteta obrazložio je svoje mišljenje konstatacijom da je veoma loše spavao što je sigurno uticalo da ne startuje u skladu sa njegovim plivačkim

Finalisti

Milorad Čavić, Majkl Felps, Endru Lauterstajn, Džejson Danford, Rajan Pini, Ijan Kroker, Andrij Jerdinov i Fudži Takuro.

– Sada imam 22 sata da se odmorim. Kvalifikovao sam se za finale, ali ne znam šta mogu da očekujem. Cilj mi je svakako medalja. Ako budem plivao kako treba mogu da ostvarim i bolje vreme – sumirao je utiske iz polufinalne trke Milorad Čavić. Najozbiljniji srpski kandidat za olimpijsku medalju imao je bolje vreme od nekrunisanog kralja plivačkog sporta Majkla Felpsa, koji će Čaviću biti najveći konkurent za najsjajnije odličje. Finale je na programu u subotu u 04.07 po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: Danas N. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *