Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ĐUKIĆ: PARTIZAN ME OBELEŽAVA KAO NEKADA MILOŠEVIĆ SVOJE ŽRTVE

MUČNINA – Posle poraza od Argentine 2:0 (1:0) i eliminacije sa Olimpijskih igra selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić uporedio je sebe sa žrtvama režima Slobodana Miloševića.

– Uvek sam zastupao interese FSS, a dolazimo u situaciju da me stavljaju na sajt Partizana kao najvećeg neprijatelja. To su radili i u Miloševićevo vreme, obeležavali su žrtvu, koja je sutra nestajala. Da li smo mi normalni – zapitao se Đukić na konferenciji za medije posle poraza od Argentine u Pekingu 0:2.

Selektor je za bilans na Olimpijskim igrama, koji je ocenio kao slab, indirektno je optužio predsednika FSS, Tomislava Karadžića.

– Meni je Tomislav Karadžić posle utakmice sa Obalom Slonovače naredio da pustim Fejsu da se vrati u Partizan. Kada sam to preneo igračima, oni su sami održali sastanak na kojem su posle pet minuta odlučili da ili ostaju svi ili svi idu u svoje klubove. Predsednik Saveza nije smeo da dođe među igrače i saopšti im svoju odluku već je otišao kući – kazao je Đukić dodavši da mu ostavka nije u mislima iako je svestan da se nalazi pod ogromnim pritiskom.

Selektor „orlova“ kaže da su u srpskom fudbalu očajni odnosi i da sve vode ljudi koji imaju „neograničen rok trajanja“.

– To su oni koji su umešani u sve poslove, oni će će me smeniti i dovesti nekog drugog, a ja ne želim nikom od njih da se povinujem. Posle meča sa Obalom Slonovače su vođeni telefonski razgovori od kojih se čoveku povraća. Bojali su se da li će Zvezda isto tražiti igrače pa kada je rečeno da neće jer je to dogovoreno, onda su se okrenuli stranim klubovima. Kao da smo na pijaci – rekao je Đukić.

Ipak selektor je dobio podršku ministarstva sporta.

– Ministarka je predsedniku Saveza poručila da svi igrači moraju u Peking, a meni je poručeno da napravim tim koji se neće obrukati. Mislim da sam to i uradio, ali nisam mogao sve sam – zaključio je Đukić.

Odbio sam Spartak

Đukić je potvrdio da nema nameru da podnosi ostavku „Nema veze sa istinom da sam podneo ostavku, niti ću. Mirno i savesno nastavljam da radim“, rekao je selektor Srbije. Đukić je dodao i da je odbio ponudu moskovskog Spartaka. „Moskovljanima sam odgovorio da imam posao, odbio sam postao u Spartaku. Imam još dve godine ugovora i nastojaću da ga odradim do kraja“, dosledan je Đukić.

Izvor: 24 časa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *