Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RUKOMETAŠIMA I KOŠARKAŠIMA NEMOGUĆE MISIJE

Košarka: Hrvatska – Argentina 16.15

Argentinac Andres Nocioni tvrdi da njegovu reprezentaciju očekuje dvoboj s najboljom momčadi u skupini. Kompliment je to vrsti Jasmina Repeše koja u četvrtak (16.15) namjerava biti vrlo tvrd orah olimpijskim pobjednicima.

Argentina je favorit, no gauči strepe. Ponajprije zbog dojma koji su naši ostavili u pobjedama nad Australcima i Rusima. Repeša objašnjava zašto je upravo Nocioni toliko hvalio Hrvate:

Nocioni je najbolji radni odnosno timski igrač na svijetu. Ostavlja posljednji atom snage na utakmici.

Na oprez poziva i jedan od najboljih NBA napadača Emanuel Ginobili:
– Kiriljenko je jedan od najboljih svjetskih košarkaša, a kad znate da je vaš sljedeći suparnik pobijedio europske prvake onda je to veliko upozorenje.

Hrvatski rukometaši igrat će u četvrtak(14.45) utakmicu 3. kola u skupini na olimpijskom turniru, protiv Francuza. S njima se stalno susreću, posljednje dvije utakmice bile su odlučujuće, a ova ipak nije.

Prošle godine Francuzi su nas izbacili u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Ove godine smo ih pobijedili u polufinalu EP-a. Nažalost, sada nećemo imati pomoć Ivana Balića, no imamo kvalitetne igrače koji se mogu ravnopravno nadmetati s moćnim Franucuzima i bez njega. Francuzi su toliko jaki da nitko ne može reći da će ih pobijediti. To bi bilo previše bahato – rekao je izbornik Lino Červar.

Mirza Džomba razigrao se protiv Brazila.
Nema tajni između nas. Prognozirati pobjednika nema smisla. Može biti svašta i taj par neka kladitelji zaobiđu u velikom luku – istaknuo je Džomba.

Šteta što nema Balića?
– Znam kako mu je. Bio sam ozlijeđen godinu dana i najgore je kad gledate, a ne možete pomoći.

Izvor: Vecernji (dm)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *