Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SEDMO MESTO FRISA NIJE NEUSPEH

Rvački reprezentativac Srbije Kristijan Fris osvojio je sedmo mesto u kategoriji do 55 kilograma na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu

Fris je tokom današnjih takmičenja ostvario skor od dve pobede i dva poraza.

Nastup u Pekingu, Fris je počeo pobedom protiv Ukrajinca Jurija Kovala, koga je savladao sa 3:1 (10:7) i bez većih problema je izborio plasman među 16 najboljih.

U sledećem kolu Fris je, međutim, ubedljivo, bez ijednog osvojenog poena, poražen od Rusa Nazira Mankijeva sa 3:0 (10:0). S obzirom da je Mankijev, koji je na kraju osvojio zlatnu medalju, nastavio da niže pobede, on je sa sobom u repesaž povukao i Frisa.

U prvom kolu repesaža 24. godišnji reprezentativac Srbije pobedio je, sa 3:1 (5:1) četiri godine mlađeg Uzbekistanca Ildara Hafizova, koji u prvom kolu poražen od Mankijeva.

U sledećoj borbi u repesažu Fris je imao isuviše teškog provinika, trostrukog svetskog šampiona Iranca Hamida Sorjana, pa je izgubio sa 3:1 (6:1) i okončao san o olimpijskoj medalji.

Selekotr rvačke reprezentacje Milorad Dokmanac izjavio je da je zadovoljan sedmim mestom koje je osvojio Fris, ali da i dalje misli da naš takmičar poseduje kvalitet za olimpijsku medalju.
„Očekivali smo mnogo na ovom takmičenju. Posle poraza u osmini finala Fris je dobio drugu šansu, ali je u aktuelnom svetskom šampionu Irancu Sorjanu imao preteškog protivnika. Konkurencija je bila izuzetno jaka i ovo je, ipak, dobar rezultat“, rekao je Dokmanac.

On je podsetio da je Fris ove sezone dugo vukao neugodnu povredu.

„Pred Olimpijske igre imao je dva pripremna perioda i nije imao ni jednu ozbiljnu proveru. Nakon sjajne prošle godine, kada je osvojio bronzana odličja na prvenstvima sveta i Evrope, danas mi je izgledao dosta istrošeno i to je sigurno posledica te povrede“, zaključio je Dokmanac.

Drugi predstavnik Srbije u rvanju na Olimpijskim igrama Davor Štefanek u kategoriji do 60 kilograma takmičenje je završio već posle prve borbe i osvojio je ukupno 15. mesto u konkurenciji 20 takmičara.

Izvor: Press online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *