Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TIPSA ZAVRŠIO U KOLICIMA!

TIPSA ZAVRŠIO U KOLICIMA!

Janko Tipsarević predao meč 2. kola u Pekingu protiv Belgijanca Rohusa zbog povrede skočnog zgloba. Umesto u osmini finala, završio u invalidskim kolicima

Ode skočni zglob… Janko Tipsarević se previja od bolova dok Olivije Rohus zove lekare

Nepuna 24 časa nakon što je postao nacionalni heroj i istaknuti branilac časti našeg sporta u Pekingu, Janko Tipsarević, drugi reket Srbije, morao je da se povuče sa Olimpijskih igara zbog povrede! „Jako glupe povrede“, dodao je kasnije, pošto je Belgijancu Olivijeu Rohusu predao meč drugog kola zbog izvrnuća zgloba desne noge. Prethodno je izgubio prvi set (7:6), a poveo 3:2 u drugom.

Tipsa se tako pridružio Ani Ivanović na „postolju“ maleroznih srpskih tenisera, a umesto u osmini finala, završio je u kolicima! Janko je, naime, juče ujutro bio na dobrom putu da se izvuče posle nesrećno izgubljenog prvog seta, u kojem je imao prednost 5:4 i priliku da još tada završi pola posla, ali je nekako uspeo da izvrne zglob prilikom pokušaja da stigne jednu od Rohusovih vešto skraćenih lopti. Bol je bio nesnosan, a Tipsareviću nije preostalo ništa drugo osim da preda meč belgijskom teniseru.

U kasnijem obraćanju mnogobrojnim novinarima u kineskoj prestonici, pred kojima se naš teniser pojavio u invalidskim kolicima (daleko bilo!), Janko je objasnio da i sam teško može da poveruje u ono što ga je zadesilo:

– Izvrnuti zglob pokušavajući da stigneš drop-šot udarac… Zaista nemam reči. Bar da se desilo pri nekom bočnom kretanju, pa da razumem. Ovo mi se možda dogodilo dva puta u životu. Uopšte gledano, ovakve se povrede ne događaju baš često – pričao je Tipsa u neverici.

Srećom, povreda koju je Tipsarević zadobio nije ozbiljnije prirode, tako da će naš teniser najverovatnije moći da stane na noge već za nekoliko dana. Pomoglo je i to što je Janko već imao zavoj na nozi zbog jedne od ranijih povreda, tako da njegov zglob nije pretrpeo teža oštećenja.

– Dobro je da sam imao traku na nozi. Nadam se samo da nije ništa strašno, ali ću o prirodi povrede saznati tek posle detaljnijih lekarskih ispitivanja. Ako je samo izvrnuće, biću u „autu“ svega nekoliko dana. Dodatno me nervira i to što sam u prvom setu propustio previše prilika da povedem. Na 2:0 nisam iskoristio nekoliko vezanih lopti, a nisam uspeo da „zatvorim“ set ni pri vođstvu od 5:4. Počelo je dobro, ali sam potom loše servirao. Onda se desila i ova glupost sa zglobom – rekao je na kraju Janko Tipsarević, 46. igrač sveta.

Izvor: Press online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *