Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POWERLIFTING KLUB «KNJAŽEVAC» NAJUSPEŠNIJI BREND

Tokom svoje istorije grad Knjaževac je bio poznat po golubovima, česmama, neobičnom imenu Gurgusovac sa zloglasnom kulom u kojoj su zatvarani politički zatvorenici. Njegovo obeležje su dve reke, dva Timoka (Svrljiški i Trgoviški) koji se spajaju u treću (BeliTimok).U savremeno doba proslavili su ga proizvodi fabrika, kao što su Fabrika obuće «Leda», Poljoprivredni kombinat «Džervin»,Fabrika malih traktora «IMT», Fabrika nameštaja «Tina», Fabrika specijalnih sireva «Džersi».

Knjaževac je poznat i po sportu. Njegove ekipe uspešno su se takmičile u košarci,rukometu,fudbalu,odbojci u rangovima do savezne lige. Svi znaju za Fk «Tiočanin», KK «Ledu», RK «Industrosirovinu»…

Uprava kluba

No, niko nije bio tako uspešan, kao Powerlifting klub «Knjaževac». Klub malog sporta sa velikim rezultatima. Njegovi takmičari pronosili su dobro ime grada, gdegod su se pojavili, na takmičenjima u powerliftingu i benč presu, u zemlji i inostranstvu. Za kratko vreme postojanja ovog kluba njegovi takmičari osvojili su veliki broj medalja,na državnim i međunarodnim takmičenjima, najviše prvih mesta, oborili na desetine državnih rekorda..Bili su uspešni i na evropskom prvenstvu.I ono,što je najbitnije, svake godine se pojavi novi takmičar, koji skrene pažnju na sebe i klub nekim rekordom.

Dalibor Ilijić

O ovom fenomenu govori Dalibor Ilijić, trener i višestruki državni rekorder u ovom sportu, najuspešniji takmičar ovog kluba: «Naš rad zasnivamo na kontinuitetu.. Na takmičenja idu samo najspremnji. Pratimo formu takmičara, a i tempiramo je za tekuća domaća i međunarodna takmičačenja. Iz te selekcije, dolaze i rekordi, a naši takmičari postaju reprezentativci».

Ovaj uspešan sportski kolektiv dobio je i niz društvenih priznanja. Njegovi sportisti birani su kao najbolji sportisti Timočke krajine. Ove godine klub je za izuzetne rezultate, za osvojena mnogobrojna priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima ka i za to što je najbolji klub Srbije u powerliftingu dobio Majsku nagradu grada Kjaževca.

Sve u svemu, klub za primer svima u sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *