Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

НАГРАДА „АРНОЛД ПЕТЕРСЕН“ СРПСКОМ БАРИТОНУ НИКОЛИ ДИСКИЋУ

БЕОГРАД – Оперски певач, баритон Никола Дискић овогодишњи је добитник немачке награде „Арнолд Петерсон Преис“, веома цењеног признања у немачким уметничким круговима.
Награда ће му бити уричена 16. новембра у Националном театру у Манхајму, након представе „“Чаробна фрула““, у којој тумачи улогу љубитеља природе Папагена, саопштио је представник жирија, некадашњи главни и одговорни уредник листа „“Манхајмер морген““ Хорс Дитер Шиле.

Ко је имао прилику да на сцени види Дискића, члана ансамбла Националног театра у Манхајму, да чује његов баритон баршунасте и језгровите боје, може само да потврди одлуку жирија „“Арнолд Петерсен Преис““.

Жири у Дискићу види „“обећавајућег младог талента са светлом будучношћу““, што и представља основни разлог зашто је почаствован наградом.
Дискић је дипломирани економиста и страствени фудбалски обожавалац (његов деда је играо за Црвену Звезду и репрезентацију).

У Националном театру у Манхајму наступа од 2009, а од сезоне 2011/2012. је стални члан ансамбла.
Награда „“Арнолд Петерсен““ је основана 1992, а њен покровитељ је фонд „“Роланд Ернст Штифтунг““. Награда је добила назив по дугогодишњем интенданту Националног театра у Манхајму Арнолду Петерсену.

Извор:Правда/Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *