Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„JESENJA IZLOŽBA“ U PAVILJONU „CVIJETA ZUZORIĆ“

U Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ večeras će biti otvorena „Jesenja izložba 2012.“ i tom prilikom biće dodeljena Nagrada izložbe slikaru Milošu Šobajiću

U obrazloženju žirija koji je radio u sastavu slikar-profesor FLU Velizar Krstić, novinar u redakciji kulture RTS Vjera Vuković, slikar i likovni kritičar Olivera Gavrić Pavić, multimedijalni umetnik Vladeta Stojić i slikar Dragan Marković Markus navodi se da je Šobajić „umetnik, osobene poetike, prepoznatljivog rukopisa koji već decenijama traje i istrajava, kako u našim tako i svetskim umetničkim prostorima“.

„Slike i skulpture Miloša Šobajića sazdane su od kretanja iz koga izbija sva akumulirana energija i ekspresivna snaga kojom je umetnik ispunio svoja dela. Prostor i vreme su za Šobajića bojno polje, njegovi radovi postaju simbol ovoga našeg sveta“, dodaje se u obrazloženju.

Nagrada podrazumeva štampanje monografije.

Na ovogodišnjoj postavci „Jesenje izložbe 2012.“ biće zastupljeno 77 autora sa 109 radova.

„Jesenja izložba“ je najstarija i najuglednija izložba članova Udruženja likovnih umetnika Srbije koja traje više od osam decenija. Izložba će biti otvorena do 30. septembra 2012.

Izvor: Dnevni akter/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *