Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ANA IVANOVIĆ: Najgori trenutak u karijeri

Zbog povrede palca, najbolja teniserka Srbije odustala od nastupa na OI

Napušta Peking sa suzama u očima: Ana Ivanović

Beograd, Peking – Kada je Ana Ivanović u četvrtak doputovala u Peking, činilo se da je nestala i poslednja dilema oko njenog nastupa na Olimpijskim igrma. Ipak, sve te priče na temu hoće li, ili neće igrati definitvno nisu bile bez osnova, jer je najbolja teniserka Srbije juče odlučila se se povuče sa olimpijskog turnira.Povreda palca desne ruke, koju je zaradila pre više od dve nedelje na treningu i zbog koje je imala problema na poslednjem turniru u Montrealu, sprečila je Ivanovićevu da u Pekingu opravda ulogu prvog favorita u ženskoj konkurenciji.

Ovo je jedan od najgorih trenutaka u mojoj karijeri. Maštala sam o nastupu na Olimpijskim igrama i nadala sam se da bih mogla u Pekingu osvojiti medalju, ali su današnji pregledi pokazali da povreda palca nije izlečena. Nemam drugi izbor osim da otkažem učešće – sa neskrivenom tugom, kratko je prokomentarisala Ana Ivanović.

Pred put u Peking, srpska tensierka posetila je stručnjake u Evropi, i dobila uverenje da može da nastupi na Igrama.

– Kada sam krenula u Kinu lekari su verovali da bih do starta turnira mogla da se oporavim, ali otkako sam doputovala u Peking nisam mogla da treniram – istakla je Ivanovićeva i dodala da je neprijatnu povredu doživela kada je posle kraćeg odmora nakon Vimbldona ponovo počela da trenira.

K.S.

Dileme više nema – Jankovićeva igra

Uprkos problemima sa povredom noge srpska teniserka Jelena Janković neće odustati od nastupa na Olimpijskim igrama, potvrdio je srpskim izveštačima u Pekingu doktor nacionalnog tima Dragan Radovanović.

Jankovićeva, od danas i zvanično najbolja teniserka sveta, prethodna dva dana bila je na terapijama, a pred sa igračicom iz Zimbabvea Kler Blek biće podvrgnuta medicinskom tretmanu i prema uveravanju doktor Radovanovića biće poptuno spremna za meč.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *