Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NAGRADA ĐORĐE FIŠER PRIPALA ALEKSANDRU ČOTRIĆU

Nagrada „Đorđe Fišer“ za doprinos humoru i satiri za 2009. godinu, dodeljena je književniku iz Beograda Aleksandru Čotriću, saopštio je žiri za dodelu nagrade.

U saopštenju se navodi da je nagrada dodeljena Čotriću za za spisateljski rad i ostale aktivnosti koje doprinose popularizaciji humora i satire u Srbiji.

Žiri su činili satiričari Ninus Nestorović, Milan Todorov i Dušan Vojvodić Birdža, a odluka o nagrađenom je donešena jednoglasno.

U najužoj konkurenciji za dodelu nagrade bili su beogradski novinar i književnik Petar Lazić i Vasil Tolevski satiričar iz Skoplja.

Aleksandar Čotrić rođen je 25. septembra 1966. godine u Loznici. Objavio je više knjiga aforizama, među kojima su „Daćemo mi vama demokratiju“, „Peta kolona“, „Nedozvoljene misli“, „Kratki rezovi“, „Aforizmi“.

Aforizmi, priče i pesme Aleksandra Čotrića prevođeni su na engleski, poljski, nemački, francuski, slovenački, mađarski, rumunski, španski, makedonski, ruski, albanski, slovački, češki, švedski, bugarski, rusinski i italijanski jezik.

Čotrić je član Udruženja književnika Srbije. i jedan je od osnivača Fonda „Radoje Domanović“i predsednik Skupštine Fonda.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *