Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PREMIJERA SUMNJIVOG LICA U JDP-u

Nova verzija Nušićeve komedije „Sumnjivo lice“ u režiji Jagoša Markovića premijerno će biti izvedena 9. aprila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Prvo „Sumnjivo lice“ u JDP-u režirao je 1969. godine slavni Mata Milošević. Tada mladi član ansambla glumac Branko Cvejić igrao je ulogu zaljubljenog apotekara Ðoke.

„Sećam se toga po lepom. Bilo je jako zabavno, igrali su fantastični glumci. Ekipa je bila izuzetna. Bilo mi je veoma drago da igram u toj predstavi. Učio sam od njih kako se glumi“, rekao je Cvejić Tanjugu navodeći imena Ljubiše Jovanovića, Ljube Tadića, Nikole Simića i Milana Ajvaza.

Cvejić je otkrio da je komad stavljen na repertoar tako što su glumci to tražili. „Njih trojica – Jovanović, Tadić i Simić otišli su kod upravnika i rekli da žele to da odigraju“, ispričao je on. Prema njegovim rečima, predstava je bila smešna, prava komedija i publika ju je dobro primila.

U drugoj postavci, 1990. godine, koju je režirao upravo Nikola Simića, koji je i tumačio glavnu ulogu načelnika Jerotija, Cvejić je preuzeo lik sreskog službenika Viće.

„Tu sam uskočio u ulogu. U podeli, tokom proba igrao je drugi glumac, ali je došlo do nesporazuma sa rediteljem. Ja sam bio u upravi JDP-a, kao pomoćnik Jovana Ćirilova i morao sam bukvalno da spasavam premijeru, u poslednji čas“, priseća se Cvejić.

U novoj predstavi uloge Ðoke i Viće igraju mladi glumci Aleksandar Radojičić i Radovan Vujović.

„Moja očekivanja su da će to biti sjajna predstava, a to je i moja želja“, izjavio je Cvejić koji posle povlačenja sa mesta upravnika, nakon isteka mandata protekle zime, nastavlja da igra u predstavama JDP-a.

U Markovićevoj verziji glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Jelisaveta Seka Sablić i Bojan Dimitrijević.

Ovo će biti prva premijera u mandatu nove v.d. direktorke JDP-a, dramske umetnice Tamare Vučković, koju je na tu funkciju krajem 2011. godine imenovala Skupština Beograda, kao osnivač JDP-a.

Izvor: B 92 /Tanjug Foto: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *