Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DODELJENO ZLATNO „DOSITEJEVO PERO“

BEOGRAD – Nagrada dečijeg žirija u kome je više od 100 osnovaca iz škola na Voždovcu dodelio je ove godine Zlatno „Dositejevo pero“ knjizi Roberta Takariča „Šest i po najgorih muvanja od postanka sveta“ u izdanju „Odiseje“.

Organizatori ove jedinstvene nagrade dečije kritike su Biblioteka grada Beograda i njen voždovački ogranak „Dositej Obradović“, društvo „Prijateji dece Voždovca“ i Centar za kulturu i sport „Šumice“ gde će 7. oktobra biti uručeno priznanje.

Nagrada žirija dečije kritike „Dositejevo pero“ dodeljuje se 14. put, a Takaričeva knjiga je pobedila u kategoriji starijih razreda osmogodišnjih škola.

Tokom cele školske godine odabrani članovi žirija čitaju knjige koje su konkurisale za nagradu i ocenjuju ih od jedan do pet i na osnovu zbira ocena dobija se pobednik.

Robert Takarič je vojvođanski dramski pisac i pisac za decu, popularan u Srbiji i Republici Srpskoj, po profesiji pedagog drame.

Objavljuje kod nekoliko izdavača, a često gostuje u školama i bibliotekama, jer ume odlično da uspostavi kontakt sa decom i tako je stekao veliku popularnost.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *