Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

WHITESNAKE U DONJEM DELU KALEMEGDANA

Zbog velikog interesovanja koncert premešten na veći prostor

Beograd – Velikani rok muzike, britanske legende Whitesnake zbog velikog interesovanja koje prevazilazi kapacitet kalemegdanskih terena KK Partizan, održaće koncert 14. juna u velikom parku kod Kule Nebojša u Donjem gradu Kalemegdana, na istom terenu i bini gde su nedavno nastupali Đorđe Balašević i Green Day.

Čuveni rokeri predvođeni pevačem Dejvidom Koverdejlom dolaze u okviru turneje „Year of the Snake“ i najvećim hitovima iz njihove višedecenijske karijere kao što su „Is This Love“, „Here I Go Again“, „Fool For Your Loving“, „Still of the Night“ i brojne druge. Ulaznice se prodaju na blagajnama Eventima po nepromenjenim cenama, parter za 1.990, Fan Pit 2.990 i VIP tribina za 3.500 dinara. Meteorolozi od nedelje najavljuju razvedravanje i porast temperature, a publiku 14. juna u parku ispod bedema Beogradske tvrđave očekuje velika bina široka 44 metra i 17 metara visoka, na kojoj će sad biti postavljeno još jače osvetljenje, ali i novi stadionski zvučni sistem marke Adamson, poznat po tome što ga koriste i bendovi kao što su Rolling Stones, Pearl Jam, Metallica, Deep Purple, Iron Maiden, Linkin Park ili festivali kao što je Sonisphere.

Whitesnake je 1978. godine osnovao Dejvid Koverdejl nakon što je napustio Deep Purple. Već sa prva četiri albuma su plasirani u prvih 10 na svetskim top-listama i postaju jedan od najuspešnijih rok bendova svih vremena sa preko 70 miliona prodatih nosača zvuka. Od 11 studijskih albuma, te desetinama koncertnih i kompilacijskih izdanja, čak tri su objavili u poslednjih sedam godina, održavajući tako vitalnost, što su publici u Srbiji imali priliku da pokažu na Tašmajdanu i u Areni. Ipak ovog puta, kako sami tvrde, spremaju se da krunišu karijeru, i to baš u godini Zmije, koja je počela u februaru po kineskom kalendaru, a donosi napredak i boljitak. Whitesnake na Kalemegdan 14. juna donose najveće hitove iz svoje 35-godišnje karijere.

Izvor:Danas D. J.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *