Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OVACIJE ZA BEOGRADSKU FILHARMONIJU U ZAGREBU

Beogradska filharmonija održala je sinoć koncert u zagrebačkoj dvorani Lisinski, pred više od 1.500 ljudi.

Poletno, energično i sa puno emocija, filharmoničari su odsvirali Poemu Beograd D. Gostuškog, Četvrti klavirski koncert Rahmanjinova sa S. Trpčeskim kao solistom i, u drugom delu koncerta, Šeherezadu N. Rimskog-Korsakova, u kojoj je solistički potencijal muzičara došao do potpunog izražaja.

Zagrebačka publika, koja je ispunila Lisinski, ispratila je orkestar desetominutnim ovacijama, a oni su uzvratili sa dva bisa.

Koncertu je prisustvovao i predsednik Hrvatske Ivo Josipović, gradonačelnih Zagreba, veliki deo diplomatskog kora, među njima i ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević, kao i direktori Beogradske i Zagrebačke filharmonije, Ivan Tasovac i Miljenko Puljić.

Posle prošlogodišnjeg koncerta koji je prekinuo tri decenije dugu pauzu u međusobnim gostovanjima dva orkestra, nastavlja se dobra praksa saradnje i gostovanje beogradskih muzičara odjeknulo je u Zagrebu kao dobra vest.

Tako je sinoć odjekivao i Lisinski, kada su se posle koncerta sa svih strana orili povici iskrenog oduševljenja – bravo!

Veliki broj muzičara Zagrebačke filharmonije došao je da podrži kolege, a druženje su nastavili do kasno u noć.

Ovim koncertom završena je druga sezona projekta Pika-Točka-Tačka, koji će u narednoj godini biti nastavljen i osvežen novim idejama.

Izvor: Blic Online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *