Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„KOLO“ ODUŠEVILO AZIJU, PA BEOGRAĐANE

Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama „Kolo“, posle dvomesečne turneje po Kini i Japanu, održao je  koncert u velikoj sali Centra „Sava“, na kome je Beograđanima predstavio program sa azijske turneje.

Pre koncerta ministar kulture Srbije Nebojša Bradić zahvalio se ansamblu „Kolo“, nazvavši ga ambasadorom kulture Srbije u svetu, jer na najbolji način predstavlja srpsku kulturu širom planete.

On je istakao da za igru ne postoje granice, a da „Kolo“ svojom interpretacijom narodnih pesama i igara Srbije uspostavlja čvrste mostove između naše zemlje i sveta. Ministar kulture se zahvalio svim članovima ansambla za sve što su činili, što čine i što će ubuduće činiti za negovanje bogate i raznovrsne tradicije Srbije.

Ansambl „Kolo“ je, počev od 4. februara, proveo dva meseca na turneji po Kini i Japanu, gde su održali 32 koncerta, a o odličnom prijemu svedoče upućeni pozivi za ponovno gostovanje.

Program koji su prezentovali publici u dalekim azijskim zemljama, izveli su večeras i pred beogradskom publikom, koja ih je sa već uobičajnim žarom pozdravila.

Koncert su počeli kineskom pesmom „Mo li hua“ (Jasmin), a usledile su igre iz Gornje Nišave, Glamoča, Istočne Srbije, Kosova i Metohije, Vojvodine, sa Stare planine, Vlaške i Šopske igre, kao i spletovi narodnih melodija u izvođenju Narodnog orkestra ansambla „Kolo“.

Izvor:Vesti Online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *