Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DIREKTNI PRENOSI NOVE SEZONE METROPOLITEN OPERE

BEOGRAD- Radio Beograd (Drugi i Treći program) prenosiće svake subote od 7. decembra do 10. maja novu opersku sezonu Metropoliten opere, a na repertoaru će biti 22 dela u izvodjenju najvećih zvezda operske umetnosti, najavili su u četvrtak organizatori.

Kako je rečeno na promociji, četvrtu godinu direktnih prenosa operskih predstava Metropoliten opere iz Njujorka na Radio Beogradu, otvoriće opera „Rigoleto“ Djuzepea Verdija, u izvodjenju Dmitrija Hvorostovskog i Sonje Jončeve.

U novoj produkciji Metropoliten opere Verdijev „Rigoleto“ biće izmešten iz Mantove 16. veka u Las Vegas 60-ih godina u neuobičajenoj interpretaciji Hvorostovskog, a slušaoci Radio Beograda imaće tehnički vrhunski prenos tog izvodjenja, rekli su organizatori.

Primadona Biserka Cvejić, koja je u Metropoliten operi imala 53 nastupa od 1961. do 1967. godine, rekla je da su predstave na toj sceni bile nezaboravne.

„Nigde nisam našla topliju publiku nego u Njujorku. Publika u Americi dočekuje izvodjače neverovatnom toplinom i ljubavlju. U Metropolitenu sam pronašla porodicu i manje pakosti (medju izvodjačima) nego na scenama u Evropi“, rekla je Cvejić.

U Metropoliten operi ove sezone nastupaće i nekadašnji student Biserke Cvejić, svetski poznat bariton Željko Lučić, i to u ulozi Žerara u Djordanovoj operi Andrea Šenije, koja je na programu u subotu 12. aprila 2014. godine.

Takodje, na sceni Metropolitena debitovaće mladi srpski bariton David Bižić, koji nastupa kao Albert u Masneoovom „Verteru“ u subotu 15. marta sledeće godine.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *