Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NME: ARCTIC MONKEYS IMAJU ALBUM GODINE

Foto: Beta/Domino

Peti studijski album šefildskog sastava Arctic Monkeys „AM“, poznati engleski muzički magazin New Musical Express je proglasio za najbolju ploču u 2013. godini.

U ovom godišnjem izboru Arctic Monkeys su pobedili Kanjea Vesta koji se sa svojim albumom „Yeezus“ našao na drugom mestu, dok se na trećem mestu našao bend Queens Of The Stone Ages sa albumom „…Like Clockwork“.

Magazin je takođe napravio i izbor najboljih pesama u 2013. godini, a na prvom mestu se našao sasatav Daft Punk sa singlom „Get Lucky“, na kome se kao gosti pojavljuju i Farel Vilijams i Najl Rodžers i koji je samo u Engleskoj prodat u milion kopija.

Na drugom mestu liste najboljih singlova nalazi se sastav Arcade Fire sa pesmom „Reflektor“, dok je grupa Arctic Monkeys na trećem mestu sa pesmom „Do I Wanna Know“.

Ranije ove sedmice bend Arctic Monkeys je proglašen za najbolji živi festivalski sastav za njihov nastup na ovogodišnjem Glastonberiju, na kome su prvi put u Engleskoj izveli pesmu „Do I Wanna Know“, u desetom izboru za engleske festivalske nagrade.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *