Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MUZIKA „KONSTANTINOVIG GRADA“ U NIŠU

foto: edictofmilan2013.com

U subotu, 14. septembra na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi od 20 časova premijerno će biti izvedeno delo „Muzika Konstantinovog grada“.

Ovo, kako se navodi, jedinstveno delo bazirano na muzičkom nasleđu Vizantije i revolucionarnom elektro-simfo-rok zvuku „Balkanopolisa“ stvorio je Slobodan Trkulja, kompozitor, multiinstrumentalista i vokalni umetnik.

On će, kako se navodi, sa muzičkim ansamblom „Balkanopolis“ izvesti muziku filmskog karaktera inspirisanu Konstantinopoljem koja je bila spoj melodija naroda istočnih hrišćana i bliskoistočnih tradicija.

Svečanosti u Nišu prisustvovaće, prema najavama, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, patrijarh srpski gospodin Irinej, ministri i diplomatski kor, a „Muzika konstantinovog grada“ je deo državnog progama obeležavanja jubileja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Kako je rečeno u pres službi „Milanski edikt 313 – 2013, Srbija“, karte će besplatno biti deljene građanima tokom sledećene nedelje u Kancelariji za obeležavanje Milanskog edikta i Turističkoj organizaciji Niš.

Međutim, nisu mogli da preciziraju koliko karata je namenjeno Nišlijama, a koliko će „otići“ na protokol.

Izvor: Južne vesti Maja Micić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *