Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SEMINAR ZA FUDBALSKE SUDIJE I DELEGATE FSZO ODRŽAN U KNJAŽEVCU

Krajem protekle nedelje u Knjaževcu je u organizaciji Fudbalskog saveza zaječarskog okruga u Društvenom klubu Doma kulture i na gradskom stadionu održan seminar za fudbalske sudije i delegate Okružne lige FSZO. Cilj ovog okupljanja bila je razrada pravila fudbalske igre, edukacija putem DVD materijala UEFE, provera teoretske spremnosti i zdravstvenih sposobnosti fudbalskih sudija i delegata, kao i provera fizičke spremnosti fudbalskih sudija, a i postavljanje zadataka za prolećni deo takmičarske 2009/10. godine.

Rukovodsvo seminara činili su, Momčilo Pavlović, generalni sekretar FSZO, savezni instruktor FSS, Miodrag Sokol, komesar za takmičenje Okružne lige Zaječar, republički instruktor FSS, Jovica Stefanović, republički instruktor FSS, kao i komesar za delegiranje sudija Zoran Gogić, delegat.

Po rečima Momčila Pavlovića, svi učesnici seminara dostigli su zadovoljavajuću teoretsku spremnost, što je dobar znak da će i suđenje u prolećnoj sezoni biti odgovarajuće kriterijumima sudijske organizacije Srbije.

– «Zadovoljni smo zbog velikog broja učesnika seminara, bilo ih je preko pedeset, naročito zbog mladih sudija, koji će u narednim godinama biti nosioci večine aktivnosti naše organizacije. Naročito su prijatno iznenadili iz Udruženja fudbalskih sudija Sokobanja, a tu su bili sudije i delegati i iz Zaječara, Knjaževca i Boljevca.»! – dodao je gospodin Pavlović.

Proveru fizičkih sposobnosti sudija FSZO,obavule su savezne sudije, Goran Marinković iz Sokobanje i Dalibor Manojlović iz Knjaževac.

Fizička provera se sastojala iz testa sprinta 6×40 m za 6,4 sekundi (za žene 6,8 sekundi) po pokušaju uz pauzu od 90 sekundi, kada se hodajući vraća na start, i testa od trčanja 20×150 m za 30 sekundi (žene za 35 sekundi) sa pauzama u hodanju po 50 metara za 40 sekundi (žene 45 sekundi).

Svi učesnici su prošli zdravstveni pregled, a lekar, Nebojša Stanković je tim povodom izrazio zadovoljstvo, rekavši, da nikad do sada u FSZO, nije bilo ovoliko mladih i isto tako zdravih fudbalskih sudija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *