Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OTVORENA NOVA SCENA NA DORĆOLU

BEOGRAD – Alternativna pozorišna grupa „Kroz prozor fabrika“ otvara novu scenu „Le studio“ na Dorćolu u kojoj će od 7. februara izvoditi svoju predstavu „Jedan zarez nešto“.

Prostor u Venizelosovoj ulici broj 42 do sada je korišćen za časove glume i mjuzikla, a ima ukupno 50 mesta za gledaoce.

Reditelj iz Francuske Žan Batist Demarinji, koji već nekoliko godina živi i radi u Beogradu, zajedno sa našim mladim umetnicima najavljuje da će se „Le studio“ razlikovati od klasičnog pristupa pozorištu. Osnova će biti živa umetnost i velika interakcija između glumaca i publike, a teme komada prožete društveno-političkim pitanjima.

Takva je i prva predstava, tragikomedija o 80-im godinama 20. veka u Jugoslaviji, inspirisana tekstovima Predraga Matvejevića i Krisa Markera.

Uloge igraju Ana Jovanović i Boško Petrov.

Priča prati odrastanje dvoje pripadnika prve generacije koja nije imala priliku da nosi pionirsku kapu, ali i širi spektar međuljudskih odnosa nakon što realnost počne da razvejava dečije ideale.

Reditelj Demarinji potpisuje zvuk i dizajn svetla, a asistentkinja reditelja Sanja Maljković scenografiju, dizajn i video. Tekst je napisan kolektivno sa Igorom Ripakom.

Predstava „Jedan zarez nešto“ igraće se svakog četvrka tokom februara i marta.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *