Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ODRŽANA SVETSKA PREMIJERA FILMA NIKITE MIHALKOVA U BEOGRADU

Foto: Dejan Živančević

BEOGRAD – Svetska premijera filma „Sunčanica“ proslavljenog ruskog reditelja i oskarovca Nikite Mihalkova održana je u petak uveče u Centru „Sava“ u Beogradu.

Premijeri je prisustvova reditelj koji je pre prikazivanja filma pozdravio publiku i rekao da je Beograd izabrao za prvo prikazivanje svog filma jer je Srbija bila utočište desetinama hiljada ljudi o kojima govori u svom ostvarenju.

Scenario, pisan prema istoimenom delu nobelovca Ivana Bunjina, smešten je u dvadesete godine prošlog veka na poluostrvo Krim, odakle se posle gradjanskog rata evakuišu poraženi belogardejci.

Glavne uloge igraju Viktorija Solovjova i srpski glumac Miloš Biković.

„Sunčanica“ će biti premijerno prikazana i u Rusiji, a zatim će početi prikazivanje u ruskim i svetskim bioskopima.

Prvi asistent na snimanju filma bio je Stanislav Popović, a montažer Svetolik Mića Zajc.

Premijeri filma u Beogradu prisustvovali su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije i diplomate.

Publika je burnim aplauzom pozdravila film nakon tročasovne projekcije, a reditelj Nikita Mihalkov na kraju je otpevao rusku pesmu.

Mihalkov je predstavio glumce i saradnike na filmu i kazao da je publici posle gledanja tog filma jasno zašto se odlučio da njegova premijera bude u Beogradu a ne u Kanu.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *