Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

EMELI SANDE SRUŠILA REKORD „BITLSA“

Album Emeli Sande „Our Version Of Events“ se neprekidno nalazio u Top 10 engleske liste albuma neprekidno 63 sedmice, tako oborivši rekord koji je držao bend The Beatles sa albumom „Please Please Me“.

Debitantski album škotske pevačice nije napuštao top 10 engleske liste albuma od objavljivanja u februaru 2012. godine, tako skupivši ukupno 63 nedelje na listi. Ona je time uspela da sa svojim albumom prevaziđe bend The Beatles, koji je sa pločom „Please Please Me“ u top 10 engleske liste bio 62 nedelje, između 1963. i 1964. godine.

Komentarišući uspeh Sande je rekla: „Ostala sam bez teksta. Ovo je nešto o čemu sam samo mogla da sanjam, „Bitlsi“ su za mene najbolji bend svih vremena, a njihova zaostavština i uticaji u popularnoj muzici i dalje inspirišu sve nas koj se bavimo muzikom. Srećna sam da je toliko puno ljudi uspelo da se postoveti sa mojim pesmama na albumu“.

Album „Our Version Of Events“ se trenutno nalazi na petom mestu zvanične engleske liste albuma i prodat je u ukupno 1,82 miliona kopija u Engleskoj. Ukupno je na mestu broj 1 bio 10 sedmica. Ova ploča je u Engleskoj bila najbollje prodavana u 2012. godini, a ima izgleda da će taj uspeh ponoviti i u tekućoj godini.

U međuvremenu, album Emeli Sande je nominovan za najbolji škotsku ploču u 2013. godini zajedno sa bendovima Django Django, PAWS, Admiral Fallow i Kelvinom Herisom. Pobednik će biti sopšten na svečanosti koja će se održati 20. juna u Glazgovu.

Izvor: B92 Foto: Beta/AP, Scott Gries/Invision

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *