Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RANI FAVORITI ZA NAGRADU „OSKAR“

Među ranim favoritima za prestižnu nagradu „Oskar“ u kategoriji najboljeg filma su „Neobični slučaj Bendžamina Batona“ u kojem igraju Bred Pit i Kejt Blenčit, „Slamdog milioner“ koji je režirao Britanac Deni Bojl i „Frost/Nikson“.

Počeo je prvi krug glasanja za najprestižniju filmsku nagradu „Oskar“. Više od pet hiljada članova Akademije filmskih umetnosti i nauka na kućne adrese ovih dana dobija pošiljke s glasačkim listićima.
Na njima je u ovom, prvom krugu, odluka koji će se filmovi, glumci, redatelji… naći među nominovanim za zlatnu statuetu. Inače, Akademiju čine glumci, redatelji i drugi profesionalci iz filmske industrije. Glasački listići poslati su ove nedelje i pravilno ispunjeni moraju biti vraćeni natrag najkasnije do 12. januara.
Imena srećnika koji mogu da se nadaju „Oskaru“ biće objavljena 22. januara kada ujedno počinje drugi krug glasanja, ovaj put za pobednike čija ćemo imena saznati na svečanoj dodeli 22. februara.
Voditeljsku palicu „Oskara“ preuzeće australijski glumac Hju Džekmen, koji će pokušati da zameni američkog glumca Bilija Kristala, koji je u nekoliko prethodnih godina bio zaštitni znak završne ceremonije ove manifestacije.
Braća Koen su prošle godine trijumfovali u nadmetanju za „Oskara“ zahvaljujući filmu „Nema zemlje za starce“.

Izvor: Blic Online E.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *