Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BORINI POZORIŠNI DANI OD 20.10.

Foto: juznevesti.com

Manifestacija „Borini pozorišni dani“ biće održana u Vranju od 20. do 25. oktobra, izjavila je direktorka vranjanskog pozorišta „Bora Stanković“ Radmila Đorđević.

„Požar u kome je 2. jula izgorela zgrada pozorišta ‘Bora Stanković’ neće sprečiti organizovanje manifestacije ‘Borini pozorišni dani’, a predstave će biti održane u Domu vojske u Vranju“, rekla je Đorđevićeva.

Ona je rekla da će glumci pozorišta „Bora Stanković“ večeras u sali Doma vojske otvoriti sezonu 2012/2013. godine, predstavom „Ženski razgovori“ u režiji Nebojše Dugalića, po tekstu Duška Radovića.

„Na osnovu rekvizita i opreme koji su sačuvani od požara možemo da igramo samo četiri predstave, tako da će u nastupajućoj sezoni najverovatnije biti izvođena po jedna predstava nedeljno, ili u dve nedelje“, rekla je Đorđević.

Prema njenim rečima, za festival „Borini pozorišni dani“ koji će 32. put biti organizovan u Vranju u čast velikana srpske književnosti Borisava Stankovića, glumci vranjskog pozorišta spremaju premijeru predstave „Narodna drama“.

Komad u režiji Snežane Trišić, po tekstu Olge Dimitrijević, otvoriće 20. oktobra festival koji će ovoga puta imati revijalni karakter, za prikupljanje donacija za obnovu i izgradnju novog pozorišta u Vranju.

Za obnovu vranjskog pozorišta do sada je prilozima različitih donatora prikupljeno 5,6 miliona dinara, rekla je Đorđevićeva.

Na „Borinim pozorišnim danima“ od 20. do 25. oktobra učestvovaće glumci Tanja Bošković i Zijah Sokolović, UK Vuk Karadžić iz Beograda i šabačko pozorište. U pratećem programu festivala biće organizovana izložba skica pozorišnih kostima i fotografija Zore Živadinović Davidović, unuke Bore Stankovića.

Izvor: B92/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *