Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OKTOBARSKI SALON OD 08. OKTOBRA DO 21. NOVEMBRA

Slogan 51. Oktobarskog salona koji se otvara 8. oktobra u 19 časova u prostoru budućeg Muzeja grada Beograda je „…noć nam prija“. Ovogodišnji salon, pored glavnog programa, do 21. novembra predstaviće i brojne prateće i edukativne programe, ali i nekoliko događaja koji su zakazani pre zvaničnog početka manifestacije.

Svetlosna instalacija i internet – projekat Erika Krikorca iz Švedske „Emotivni gradovi“ biće predstavljeni 5. oktobra (20) na Palati „Albanija“. Izložba Sigalita Landaua iz Izraela otvara se 7. oktobra u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograd, dok će se pola sata potom u Galeriji „Artget“ predstaviti Rene Blok iz Nemačke sa izložbom „Love it or Leave it“.

– Ove godine bilo nam je veoma važno da Oktobarski salon bude otvoren i reaguje na svetske trendove u savremenim umetnostima, što je i bio razlog zbog kojeg su predloženi Johan Puset i Selija Prado kao kustosi Salona. Promovisan je nov model partnerstva u organizaciji velikih manifestacija od značaja za grad i to sa Ambasadom Kraljevine Švedske u Beogradu. Treća stvar je to što otkrivamo nov prostor budućeg Muzeja grada, a to je zgrada bivše Vojne akademije – kaže Aleksandar Peković, predsednik Odbora Salona i zamenik gradskog sekretara za kulturu.

Sredstva uložena u realizaciju Oktobarskog salona ove godine iznose 30 miliona dinara.

Izvor: Blic Online S. Š.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *