Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KNJAŽEVČANI BLISTALI NA 16. DRŽAVNOM PRVENSTVU U BENCH PRESSU

Na 16. Državnom prvenstvu u Bench pressu koje je održano 22.10.2011 godine u Velikoj sali Doma kulture u Knjaževcu, učestvovalo je oko 40 – tak takmičara i takmičarki iz 11 klubova iz Srbije a specijalni gosti – takmičari bili su učesnici iz Slovenije članovi  Športnog društva „Atila“ iz Kranja pod vođstvom Gregora Jankovića, svetskog prvaka, rekordera i Predsednika GPC federacije, koji je bio jedan od sudija na ovom takmičenju.

Takmičari powerlifting kluba Knjazevac osvojili su 9 medalja od toga 8 zlatnih 4 u muškoj i 4 u ženskoj kategoriji i jednu bronzanu po kategorijama:

u kat. do 59 kg. Tot Zoltan 1. mesto
u kat. do 74 kg Ostojic Branko 1. mesto
u kat. do 74 kg. Danijel Stojanovic 4. mesto
u kat. do 83 kg. Ilijic Dalibor 1. mest, koji je imao i pokusaj obaranja svog ličnog državnog rekorda od 220 kg. ali nažalost, ovaj put neuspešno na 221 kg. Dalibor je, takodje bio ijedan od glavnih organizatora ovog prvenstva
u kat. do 93. kg. Milenkovic Branislav 1. mesto
u kat. do 105 kg. Jovanovic Radomir 3. mesto veteran koji je bio najstariji takmicar sa 69 godina podigavsi 110 kg. iz bencha.
Jedini koji se nije plasirao iz Knjazevackog kluba zbog neuspesnog pokusaja bio je Nikodijevic Uros u kat. do 66 kg.

Ženska kategorija:

Maja Savić u kat. do 47 kg 1. mesto
Maja Radmanović u kat do 52 kg. 1. mesto
Ivana Petrović u kat. do 57 kg. 1 mesto
i u kat do 63 kg. Sanja Radovanović 1. mesto

Atrakcija dana bilo je i učesce Savić Radeta i z Gornjeg Milanovca koji je postavio novi apsolutni rekord u benchu od 340 kg. u kat. preko 120 kg, kao i dvoboj izmedju reprezentacije Srbije i reprezentacije Slovenije , gde je reprezentacija Srbije odnela pobedu nad reprezentacijom gostiju, za koju su nastupali takmičari Mavsar Iztok, veteran, Nino Pevec senior i Gregor Vuk junior članovi športnog drustva Atila iz Kranja dok su za Srbiju nastupali Rade Savić, senior član Beo GYM-a iz Beograda, Ilijic Dalibor, senior član Powerlifting kluba Knjazevac i Rakic Dejan, senior član Powerlifting kluba iz Vršca.

Pomoć za odrzavanje ovog državnog prvenstva pružili su restoran Mali perdah i firma DOO Desing. dok su generalni pokrovitelji takmicenja bili lokalna samouprava i sportski Savez Knjaževca, a organizator takmicenja bio je Powerlifting klub Knjazevac.

Dvorana doma kulture u Knjaževcu bila je prepuna ljubitelja ovog sporta  koji su došli, uprkos lošem – kišnom vremenu da bodrei takmičare powerlifting kluba Knjazevac i uživaju u ovom sportu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *