Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KNJIŽEVNA KOLONIJA ČORTANOVCI OD 10. DO 17. SEPTEMBRA

Vladan Matijević

Gostuju pisci iz celog sveta

Međunarodna književna kolonija „Čortanovci 2011“ biće održana od 10. do 17. septembra u Andrevlju, na Fruškoj gori, najavilo je danas Srpsko književno društvo.

Na manifestaciji će se predstaviti 10 pisaca iz zemlje i inostranstva: Nikolaj Bajtov (Rusija), Ismail Bandora (Jordan), Džejms Saterlend Smit (Engleska), Agnješka Siska (Poljska), Dimitris Sotakis (Grčka), Mile Stojić (Hrvatska/Bosna i Hercegovina), Marius Chelaru (Rumunija), Vladan Matijević, Andrija Matić, Ivana Milankov (Srbija).

Program kolonije obuhvatiće književne večeri u Novom Sadu, Somboru i Beogradu, kao i učešće na „Brankovom kolu“ u Sremskim Karlovcima.

Posle kolonije biće objavljen zbornik izabranih tekstova učesnika, a njihovi radovi će se naći i u Književnom magazinu, glasilu Srpskog književnog društva.

Međunarodna književna kolonija „Čortanovci“ osnovana je 2001. godine u saradnji sa Srpskim PEN centrom, a do sada je učešće uzelo stotinak pisaca.

Od samog osnivanja manifestaciju pomažu Ministarstvo kulture Srbije, Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Izvor: Blic Online/Tanjug Foto: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *