Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

20. KNJIGA MEDITERANA

Međunarodna književna manifestacija traje od 21. do 27. rujna, a otvorena je u splitskom Zavodu HAZU-a.
20. Knjigu Mediterana organiziraju Književni krug Split i Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Split.
Tijekom trajanja znanstvenog skupa oko 110 sudionika iz osam zemalja predstavit će 30 knjiga tematikom vezanom za Mediteran.

U sklopu manifestacije otvorena je izložba autorice Marine Lambaša: Boydellov Shakespeare. U ponedjeljak i utorak održat će se međunarodni znanstveni skup o Marinu Držiću na temu Držić danas. Epoha i nasljeđe.

Uz domaće znanstvenike, među kojima su Ljiljana Avirović, Pavao Pavličić, Morana Čale, Cvijeta Pavlović, Miho Demović i Kristina Grgić, sudjelovat će i strani gosti, od kojih većina sudjeluje i na Marulićevim danima, a to su Fedora Ferluga Petronio, Francisco Javier Juez, Istvan Lokos i Jevgenij Paščenko.

Bit će predstavljen i niz od deset zbornika s dosadašnjih skupova, izdanja Arheološkog muzeja u Splitu, izdanja VBZ-a, izdanja Matice hrvatske Dubrovnik i dr.

Drugi znanstveni skup održat će se u petak, 26. rujna, a posvećen je slikaru grafičaru i književniku Anti Katunariću, jednom od osnivača čuvenoga satiričkog lista Duje balavac u Splitu u razdoblju od 1900. do 1935. godine. O njima će govoriti, među ostalima, Duško Kečkemet, Milan Ianišević, Tonko Maroević, Ivana Tomić Ferić i Josip Vrandečić.

Izvor: Booksa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *