Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ŠAPIĆEV PAD POSLEDICA FIZIČKOG OBRAČUNA SA ŠEFIKOM?

Nova nevolja za srpske vaterpoliste

Aleksandar Šapić, najbolji strelac vaterpolo reprezentacije Srbije, doživeo je tešku povredu kada se, po navodima iz srpske misije u Pekingu, u Olimpijskom selu okliznuo i pao niz stepenice. Tokom dana među novinarima u Pekigu kruži priča da je pad posledica obračuna sa Denisom Šefikom, golmanom naše reprezentacije.

Šapić je polomio nogu u predelu iznad skočnog zgloba i to toliko nezgodno da će biti potreban operativni zahvat koji će biti obavljen u Beogradu, a oporavak bi mogao da potraje i nekoliko meseci. Povređeni vaterpolista se prvim avionom, već danas vraća u Beograd i biće smešten u Ortopedsku bolnicu Banjica radi operacije.

Vaterpolo reprezentativci Srbije meč za bronzu na Olimpijskim igrama u Pekingu (u nedelju sa Crnom Gorom) dočekuju sada dvostruko demoralisani – najpre saznanjem da će igrati bez prvog strelca turnira Aleksandra Šapića, a zatim i svesni činjenice da su odlučujuću utakmicu za plasman u finale, protiv selekcije SAD, u kojoj su bili apsolutni favoriti, odigrali najgore u poslednjih nekoliko godina.
Ta saznanja bitno opterećuju pripreme srpskog državnog tima za meč za bronzanu medalju, koja bi takođe predstavljala sjajan uspeh naših vaterpolista.

Velika je, međutim, dilema koliko će srpski reprezentativci, što i sami priznaju, biti u stanju da prevaziđu šokove koji su im se desili – prvo u meču sa Amerikancima, a potom i u Olimpijskom selu kada su ostali bez Šapića.

Povreda Šapića posledica tuče sa Šefikom?

Vaterpolo reprezentativac Srbije Aleksandar Šapić danas je zbog preloma kosti na desnoj nozi otputovao iz Pekinga u Beograd, a okolnosti pod kojima se dogodila ta povreda glavna je tema među članovima srpske olimpijske ekspedicije, prenosi Tanjug iz Pekinga.
Tokom čitavog dana u Pekingu se, međutim, spekulisalo da li je informacija srpskih zvaničnika tačna i da li u toj priči postoji i neka druga pozadina. Srpski izveštači sa Olimpijskih igara su iz više različitih i dosta pouzdanih, ali nezvaničnih izvora, saznali da je Šapićeva povreda, u stvari, posledica fizičkog sukoba sa jednim saigračem iz državnog tima.
Pojedini novinari dobili su od očevidaca informaciju da se golgeter srpske reprezentacije sukobio sa golmanom Denisom Šefikom i da se prilikom njihovog koškanja dogodio pad u kojem je Šapiću stradala kost na nozi. Stekao se utisak da su čelnici VSS, verovatno u nastojanju da smire atmosferu pred meč za treće mesto i bronzanu medalju na olimpijskom turniru, u kojem će se Srbija sastati sa Crnom Gorom, odlučili da „zataškaju stvar“.
Novinari očekuju da će se VSS sutra, posle meča za bronzano odličje, oglasiti sa novim saopštenjem o okolnostima u kojima je jedan od najboljih srpskih vaterpolista polomio nogu.

Kapiten reprezentacije Vladimir Vujasinović smatra, ipak, da je veoma važno da Srbija osvoji medalju na Olimpijskim igrama u duelu sa Crnom Gorom, od koje je naš tim izgubio u finalu Evropskog prvenstva u Malagi.

„Na ovom turniru igramo veoma loše, a uz sve to nadovezuju nam se i pehovi poput ovog sa Šapićem. Međutim, i pored svih nedaća koje nas prate, ipak smo u poziciji da se borimo za medalju. Na žalost, nismo uspeli da uđemo u finale, ali sada moramo da razmišljamo samo o meču sa Crnom Gorom. Utakmicu sa SAD smo odgrali katastrofalno i biće veoma teško pripremiti se za meč za bronzu. Nisam siguran koliko ćemo u tome uspeti“, naglasio je kapiten srpskog tima.

Živko Gocić smatra da će srpski reprezentativci dugo žaliti zbog izuzetno lošeg izdanja u duelu sa SAD.„Nismo očekivali poraz od SAD, ali moramo da skupimo snage i da se okrenemo utakmici sa Crnom Gorom. Ja sam očajan. Ostaje nam borba za bronzu i nadam se da ćemo nekako uspeti da se saberemo i uzmemo odličje. Svaka medalja na Olimpijskim igrama, ipak, predstavlja veliki uspeh“, kazao je Gocić.

Filip Filipović, najmlađi igrač srpskog državnog tima, takođe naglašava da će biti teško podići atmosferu za duel sa doskorašnjim saigračima u nacionalnoj selekciji.“Nismo uspeli da uđemo u finale, što nam je bio cilj i velika želja. Pokušaćemo, a ne znam da li ćemo moći, da se mentalno pripremimo za meč za treće mesto. Na nama je sada da pokušamo da osvojimo medalju i to bi bio dobar uspeh“, izjavio je Filipović.

Duško Pijetlović teško prihvata činjenicu da je Srbija polufinale odigrala ispod svakog nivoa.“Najlošije smo odigrali najvažniju utakmicu i vrlo smo razočarani. Na nama je sada da se smirimo i da hladne glave, bez opterećenja i velikih emocija odigramo poslednji meč na turniru i nastavimo kontinuitet osvajanja medalja na olimpijskim turnirima“, naveo je Pijetlović.

Izvor: Blic online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *