Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BACIO VLASTITU OLIMPIJSKU MEDALJU NA POD!

Nisu Olimpijske igre samo potraga Michaela Phelpsa za mjestom u olimpijskoj povijesti. Nije sve niti uspjeh malih zemalja u geografskom smislu. Ima u Pekingu i dosta nesportskih stvari, a donosimo vam one koje su u prvih sedam dana Igara dobile najveći publicitet.

U polufinalu hrvačkog turnira, grčko-rimski stil, skandal je izbio nakon što je Šveđanin Ara Abrahamian osjetio kako ga je sudačka trojka pokrala. Švedski hrvač je pojurio prema sucima i u žestokoj svađi pokušao objasniti kako nije mogao izgubiti od Talijana Minguzzija.

– Sve je to politika! – derao se Abrahamian, koji je na izlasku iz dvorane šakom udario u aluminijsku ogradu.

U susretu za treće mjesto Šveđanin je osvojio brončanu medalju, ali showu tu nije bio kraj. Na dodjeli medalja, nakon što je primio svoju medalju, Abrahamian je otišao s postolja, ostavio medalju nasred borilišta i napustio dvoranu.

– Briga me za ovu medalju. Došao sam u Peking po zlato, a suci mi nisu dopustili da ga osvojim – bijesnio je Šveđanin.

Za to vrijeme, Talijan je primio svoju zlatnu medalju, iznenadio sve izljubivši i mladu Kineskinju koja je nosila medalje te prokomentirao: – Mislim da bi svi morali biti puno korektniji. Pokvario mi je slavlje malo.

Abrahamian je najavio povlačenje iz hrvanja, a Međunarodni olimpijski odbor je najavio istragu, koja bi mogla rezultirati oduzimanjem brončane medalje zbog nepoštivanja Olimpijskih igara.

Izvor: Vecernji Bruno Blumenschein

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *