Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

55 GODINA GLUME MILENE DRAVIĆ

Milena Dravić, jedna od naših najboljih glumica, dobitnica mnogobrojnih nagrada, od nedavno i dobitnica nagrade „Joakim Vujić“ otkriva da joj je ta nagrada posebno draga, ali i da ove godine slavi 55 godina karijere.

„Nisam očekivala ovu nagradu, to je afirmacija mojoj profesiji i dosta mi znači“, kaže glumica koja ove godine slavi 55 godina karijere.

„Ne može se sakriti koliko postojim, 55 godina se bavim glumom. Nikada nisam slavila jubileje, pa ne znam ni da li ću sada proslaviti“.

Iako je Milena odrasla na Dorćolu i potiče iz stare beogradske porodice, često je glumila provincijalku.

„Imala sam dosta uloga u kojima sam igrala provincijalke iako sam gradsko dete. Neke moje koleginice su otišele odmah u neke urbane uloge, ja nisam“, kaže Milena.

Glumom je počela da se bavi jako mlada i na tome je najviše zahvalna profesorki koja je prepoznala njen talenat.

„Išla sam u baletsku školu i tamo je moj talenat za glumu prepoznala profesorka Sonja Dojčinović. Ona mi je prva rekla da bih mogla da se bavim glumom. Vrlo brzo je došla filmska ekipa u baletsku školu i odveli su me u Sarajevo. Tako sam počela“.

Prvi film koji je snimila je „Prekobrojno“ i tada joj je prvi put bio partner Ljubiša Samardžić sa kojim se, kako kaže, odlično slagala.

„Odlično smo se slagali. Posle našeg zajedničkog uspeha sa filmom „Prekobrojno“ zvali su nas i drugi reditelji. Čini se da smo Ljubiša i ja igrali mnogo više zajedno, a mi smo igrali u svega desetak filmova, ali su to sve bili hit filmovi“.

Milena kaže da voli komediju, ali da je najteže igrati u komediji.

„Najteže je napraviti dobru komediju, to je težak žanr. Ja je mnogo volim i znala sam da imam talenta za komediju, ali nisam želela da igram u samo jednom žanru“.

Ona je otkrila i da je dobila ponudu da se slika za Plejboj, ali da je na kraju došlo samo do delimične saradnje.

„Zvali su me iz Plejboja i došlo je do delimične saradnje. Imali smo neki dogovor, čak je i fotograf doputovao, uradili smo nekoliko fotografija, ali kada je trebalo da uradimo te najbitnije, ja nisam mogla. Tada sam imala i nekih porodičnih problema i nikako nisam mogla da uradim te fotografije. Kasnije su me zvali, ali ja sam to tvrdoglavo odbila.“, ispričala je legendarna glumica i dodala da nije sigurna da li se kaje, jer bi to bila odlična reklama, ali, kako kaže, bila je tvrdoglava.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *