Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„RADOJE DOMANOVIĆ“ LJUBIVOJU RŠUMOVIĆU

Književnik Ljubivoje Ršumović dobitnik je nagrade „Radoje Domanović“ za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri. Za doprinos satiri u oblasti pozorišta, filma i televizije nagrađen je dramski umetnik i književnik Zoran Rankić.

Prestižnu nagradu „Radoje Domanović“, koja se dodeljuje za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, osvojio je književnik Ljubivoje Ršumović.

To prestižno priznanje koje se dodeljuje u više kategorija ustanovio je Fond „Radoje Domanović“ u saradnji sa Udruženjem književnika Srbije.

Istoimena nagrada za doprinos satiri u oblasti pozorišta, filma i televizije dodeljena je dramskom umetniku i književniku Zoranu Rankiću.

Nagradu za najbolju satiričnu knjigu objavljenu 2010. godine ravnopravno su podelili Radivoje Rale Damjanović iz Smedereva za knjigu aforizama „Jahanje na tigru“ i Veselin Mišnić Lari iz Beograda za knjigu aforizama „Uredno složeni jauci“.

Laureati nagrade „Ekselencija satire“ postali su slovenački književnik Žarko Petan i satiričar iz Crne Gore Veljko Rajković.

O dobitnicima priznanja je odlučivao žiri u sastavu: predsednik Srba Ignjatović, Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

Svečanost dodele nagrade „Radoje Domanović“ biće održana u četvrtak, 22. decembra, od 13 časova, u Ministarstvu vera i dijaspore.

U istoj sali biće predstavljen i zbornik aforizama „Izvajane misli 4“ u izdanju Centra za kulturu Aleksinac, koji su priredili Slavomir Vasić i Ivan Matejević. U zborniku se nalaze aforizmi više od 130 autora sa područja bivše Jugoslavije.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *