Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NAGRADA ZORANOV BRK GLUMCU IGORU ĐORĐEVIĆU

ZAJEČAR – Glumac Igor Đorđević, dobitnik je priznanja „Zoranov brk“ na pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“, koji se po 20. put održavaju u Zaječaru.

Žiri na čelu sa Irfanom Mensurom nagradio ga je ovim priznanjem za bravurozno tumačenje lika Kanjoša Macedonovića, u istoimenoj predstavi budvanskog Grada teatra i Narodnog pozorišta u Beogradu, prema tekstu i u režiji Vide Ognjenović.

„Zbog Zorana Radmilovića sam upisao glumačku akademiju. Rodjen sam u Topoli, gde nema pozorišta, i jedina veza sa teatrom bila mi je kaseta Radovana Trećeg, koju smo imali u kući. Ona je bila moje pozorište, a Zoran, naravno, moj omiljeni glumac. Ostao je to do današnjeg dana“, rekao je Đorđević posle predstave.

On je otrkio da je u „Kanjošu“ čak pokušao da Zoranu oda malu počast, imitirajući u jednoj sceni njegov hod. „Ne znam koliko je to publika primetila“, dodao je on.

Nakon predstave, ceo ansambl je u garderobi zapevao navijačku pesmu „Sad si uzeo Brk, Igore, Igore“

Prve četiri večeri ovog festivala, koji se po dvadeseti put održava u rodnom gradu Zorana Radmilovića, nagradu Zoranov brk za najbolju glumačku bravuru, dobili su Vlastimir Djuza Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *