Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„OKTOBARSKI SALON“ GOSTUJE U ZAGREBU I BANJALUCI

BEOGRAD – Program beogradske likovne manifestacije „Oktobarski salon“ ove godine će biti predstavljen u Zagrebu i Banjaluci, najavljeno je iz Kulturnog centra Beograda (KCB).

Program 51. salona, koji je specifičan po tome što obuhvata samo video radove, biće 22. septembra prikazan u Muzeju savremene umetnosti u Zagrebu, a dan kasnije i u Muzeju savremene umetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Biće posebno reči o konceptu i umetnicima koji će izlagati na ovogodišnjem salonu, posvećenom individualnim i kolektivnim sećanjem, rekonstrukcijom i percepcijom stvarnosti, odnosno načinom kako sami, namerno ili podsvesno, biramo šta ćemo pamtiti, a šta zaboraviti, navodi se u saopštenju.

„Oktobarski salon“ se ove godine održava od 8. oktobra do 21. novembra, pod sloganom „… noć nam prija…“ u bivšoj zgradi Vojne akademije, u Resavskoj ulici 40b u Beogradu.

„Oktobarski salon“ je prethodnih godina promovisan u Nemačkoj (Kasel, 2006. i Berlin, 2008.), u Francuskoj (Sent Etjen, 2007.) i u Turskoj (Istanbul, 2009.).

Izvor:Glas javnosti /Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *