Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SVETSKA PREMIJERA NOVOG FILMA GORANA MARKOVIĆA U MONTREALU

BEOGRAD – Svetska premijera novog filma reditelja Gorana Markovića „Turneja“ održaće se 30. avgusta na filmskom festivalu u Montrealu u okviru programa „Vorld Kompetišn“ („NJorld Competition“), najavila je danas distributerska kuća „Tak“.

Nakon prikazivanja u Montrealu, film će biti u zvaničnim programima filmskog festivala u Južnoj Koreji, festivala „Reindens“ („Raindance“) u Londonu, kao i Međunarodnog festivala u Kairu, navodi se u saopštenju.

Radnja filma odvija se 1993. godine oko grupe beogradskih glumaca vođenih potrebom za brzom zaradom.

Nesvesni u šta se upuštaju, dolaze u ratom zahvaćena područja Srpske Krajine i lutaju po ratištu, a njihova naivnost dovodi ih u centar stravičnih događaja, ali istovremeno ih i spasava iz neverovatnih i po život opasnih situacija.

Glavne uloge u „Turneji“ tumače Tihomir Stanić, Jelena Đokić, Dragan Nikolić, Mira Furlan, Josif Tatić, Gordan Kičić, Slavko Štimac, Vojislav Brajović, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković, Branimir Popović, Bogdan Diklić…

Film, koji se može pohvaliti i sjajnom ekipom glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, sniman je krajem 2007. godine u Šamcu, Derventi, Prijedoru i Kozarskoj Dubici, a realizovale su ga tri produkcijske kuće – „Testament films“ iz Beograda, „Balkan film“ iz Banja Luke i „Fos Film“ iz Zagreba.

Film „Turneja“ kod nas će premijerno biti prikazan 8. oktobra u „Sava centru“.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *