Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ODAVNO NISMO BILI OVAKO DOBRI

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je posle pobede 9:5 (0:1, 5:1, 2:1, 2:2) nad selekcijom Španije u četvrtfinalu u olimpijskog turnira u Pekingu da je ekipa pokazala da može da se vrati onda kada je to najteže.

„Sve smo pokazali u bazenu i nemam šta da dodam. Posle prve četvrtine smo ušli u ritam i moram da primetim odavno nismo igrali ovako dobro, još od Đenove. Bili smo u velikim problemima i ekipa je pokazala da kada je najteže može da se vrati“, izjavio je selektor Udovičić novinarima u Pekingu.

Udovičić je podvukao da svi zaboravljaju sa kojim problemima je ekipa došla u Peking i dodao da treba zaboraviti i utakmicu sa Španijom kao što su zaboravljene sve prethodne i okrenuti se meču polufinala sa selekcijom SAD.

„Očekujem neizvesnu utakmicu, jedan gol će odlučiti ko će u finale“, rekao je selektor.

Vanja Udovičić smatra da je u meču Srbija – Španija presudila dobra odbrana.

„Uspeli smo da posle jedne katastrofalne utakmice protiv Italijana, s puno primljenih golova, vratimo našu igru, sigurnost i agresivnost, pogotovo u odbrani. Pokazali smo da sa ovakvom igrom s razlogom možemo da očekujemo bolji plasman i osvajanje neke od medalja“, naglasio je Vanja Udovičić.

On je dodao da je utakmica sa Španijom recept i za igru sa Amerikancima, a to znači dobru odbrana sa malim brojem golova.

„Ove godine smo dva puta igrali s njima i dobili smo ih oba puta. Ako budemo imali koncentracije kao danas, ne bojim se polufinala“, kazao je Udovičić.

Dvostruki strelac na meču Vlada Vujasinović kaže da je reprezentacija učinila ono što je do pre samo

„Prošli smo u polufinale, što nam se pre pet-šest dana činilo nemoguće. Idemo dalje, imamo Ameriku. Sve je na nama, pobeda i idemo u finale. Dobili smo jednu od najboljih ekipa ovde, koja je možda i najviše pokazala, znaci da smo spremni za sve“, naglasio je jedan od najboljih u timu Srbije.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Ćirić rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Španiju, ali dodao da ne želi da daje prognoze za nastavak takmičenja i utakmicu protiv ekipe selekcije SAD.

„Da smo znali da će da bude ovolika rezultatska razlika, ne bih se ovoliko tresao pred utakmicu. Utakmica je bila u jakom ritmu, igrali smo perfektno sa igračem manje i mislim da smo zasluženo pobedili. Neću da dajem nikakve prognoze, ali ako ovako budemo igrali – nema zime“, rekao je Ćirić novinarima.

Vaterpolista Andrija Prlainović rekao je da je reprezentacija Srbije dobro igrala i dodao da je Srbija apsolutni favorit u polufinalnoj utakmici protiv ekipe SAD.

„Dobra igra u pravo vreme. Četvrtfinalna utakmica je važna jer posle nje može da se dobije mnogo i izgubi sve. Danas smo igrali dobro, po meni najbolje ovog leta. Igrali smo protiv ekipe koja je dobila Crnu Goru šest razlike i dobro igrala tokom čitavog turnira. Španija je bila glavni kandidat za medalju“, rekao je Prlainović.

Prlainović je posebno bio zadovoljan igrom u odbrani i pohvalio golmana Slobodana Sora.

„Možemo biti zadovoljni današnjom utakmicom. Odbrana je bila dobra, istakao bih Sora, koji je iz meča u meč sve bolji. Napad nije bio loš, postigli smo nekoliko golova iz otvorenih šuteva i izgradjenih akcija sa igračem više“.

Meč Srbija – SAD na programu je u petak, od 13,40h, a pre toga, od 12,20h, igraće Crna Gora i Mađarska.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *