Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SRPSKI CRTAĆ NA OTVARANJU „SINEMA SITIJA“

NOVI SAD Dugometražni animirani film „Tehnotajz – Edit i ja“ (Technotise) autora Alekse Gajića biće premijerno prikazan 6. juna u Novom Sadu, na svečanom otvaranju Internacionalnog festivala filma i medija „Sinema siti“, najavio je organizator te manifestacije, Egzit tim.

Ovaj futuristički film u srpskoj produkciji biće prikazan van konkurencije, u sali Srpskog narodnog pozorišta.

Radnja filma dešava se u Beogradu 2074. godine, u žanru akcije i naučne fantastike. Glavni lik je lepa Edit koja u svetu budućnosti pokušava da reši probleme jedne obične devojke.

Autor projekta, reditelj i scenarista Gajić izjavio je da je nakon šest godina rada na istoimenom stripu za francusku izdavačku kuću, posle više od 300 nacrtanih tabli, osetio potrebu da pokrene svoje likove u animiranom filmu.

Gajić je ovaj strip kreirao kao diplomski rad na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1998. godine.

„Tehnotajz – Edit i ja“ rađen je u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, produkt je četiri vrste animacije – klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne, a uzor su bile japanske anime.

Glasove animiranim junacima dali su Sanda Knežević (Edit), Petar Kralj, Seka Sabljić, Srđan Todorović, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko i Nebojša Glogovac.

Autori muzike su Boris Furduj i Slobodan Štrumberger.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *