Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PREMINULA BRITANSKA GLUMICA NATAŠA RIČARDSON

Britanska glumica Nataša Ričardson, koja je povredila glavu prilikom pada na skijanju u Kanadi, preminula je, saopštio je u sredu portparol porodice.

Njen suprug Lajam Nison, njihovi sinovi i cela porodica su „šokirani i očajni zbog tragične smrti njihove voljene Nataše“, rekao je on.

„Porodica je duboko zahvalna zbog podrške, poruka utehe i molitvi koje stižu ali je zatražila privatnost tokom ovog veoma teškog perioda“, navodi se u saopštenju za medije.

Ričardson (45), ćerka glumice Vanese Redgrejv i reditelja Tonija Ričardsona, zadobila je tešku povredu na skijanju u Kanadi, u skijaškom centru Mon Tramblan u Kvebeku. Posle povrede prebačena je prvo u bolnicu u Montrealu, a u utorak je prebačena u Njujork.

Ona je dobitnica pozorišne nagrade Toni 1998. za ulogu u mjuziklu Kabare. Ima dva sina stara 12 i 13 godina sa Lajamom Nisonom.

Glumica odbila prvi pregled lekara hitne pomoći

Lekari hitne pomoći koji su došlo po pozivu u hotel nakon što je glumica pala otišli su, a da uopšte nisu ni pregledali Natašu, izjavio je jedan lekar, prenosi Herald tribjun na svom sajtu. Kako se navodi, glumica je tada potpisala izjavu po kojoj je odbila medicinsku pomoć.
Iv Koder, direktor hitne službe koja je poslala ekipu hitne pomoći da pregleda Natašu Ričardson izjavila je da su članovi ski patrole na planini zatražili medicinsku pomoć nakon što je glumica pala.
„Lekari su došli po pozivu ali vrlo brzo im je rečeno da nisu potrebni“, izjavila je Koder.
„Oni nisu ni videli pacijentkinju. Okrenuli su se i otišli“, dodala je ona.

Prema izjavama svedoka, Nataša je posle pada „bila u redu“. Koder je dodala da žrtve pada često misle „da su u redu“, što ih može koštati života. „Kada imate povredu glave, može da dođe do krvarenja. Komplikacije se mogu desiti za nekoliko sati ili nekoliko dana“, objasnila je Koder.

Ona je dodala da je posle prvog poziva hitnoj službi usledio još jedan. Kada su lekari drugi put došli, glumica je bila u svesnom stanju i brzo je prebačena u bolnicu u Montrealu, nakon čega je transportovana u bolnicu u Njujorku.

Izvor: Blic Online / Beta /Reuters

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *