Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZAVRŠENO SNIMANJE NOVOG FILMA MIŠE RADIVOJEVIĆA

Snimanje filma „Kako su me ukrali Nemci“, reditelja Miloša Radivojevića u produkciji Testament filmS, upravo je završeno.

U pitanju je 16. igrani film ovog autora, zasnovan na njegovoj autobiografskoj priči o nemačkom oficiru III rajha koji u okupaciji ostvaruje roditeljski kontakt sa usamljenim dečakom iz provincijskog grada u Srbiji.Film nas vraća u 1991. godinu i donosi priču o Aleksu, sredovečnom a nedovoljno afirmisanom piscu, poreklom iz bivše Jugoslavije, koji već 30. godina živi u malom primorskom mestu na obali Jadrana. Dita, nekadašnja prostitutka dovodi mu devojčicu Romi. Ona je dete Ditine pokojne sestre s kojom se Aleks nekada susretao, pa Dita smatra da je Romi možda i njegovo dete. Aleks odlučuje da devojčicu odvede u obližnji veći grad i tamo je preda Centru za nezbrinuta lica. Na tom putu on devojčici, u nekoliko krupnih flešbekova, priča priču o svom detinjstvu.

Uz autora, scenario potpisuju Svetozar Vlajković i Vladislava Vojnović. U filmu igraju Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Douglas Henshall, Nebojša Milovanović, Miodrag Krstović, Dara Džokić, Gordan Kičić, Vojislav Brajović i Nada Šargin.

Film je dobio podršku Ministarstva kulture na konkursu Filmskog Centra Srbije 2008. godine u iznosu od 20 odsto celokupnog budžeta od 1,2 miliona evra. U projektu su kao koproducenti učestvovale kuće sa čitavog prostora bivše Jugoslavije, kao i iz Berlina i Budimpešte. Distributer je Tuck. Prikazivanje se očekuje na proleće 2010. godine.

Izvor: RTS I.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *