Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OTKRIVENI NEPOZNATI SNIMCI LED ZEPPELIN

Foto: Beta

U nedavnom intervjuu za engleski radio bivši pevač grupe Led Zeppelin, Robert Plant, otkrio je da je pre izvesnog vremena pronašao neke neobjavljene snimke bivšeg benda.

Kada ga je radio voditelj BBC-a pitao o eventualnom „skrivenom blagu“ koje je ostalo nakon raspada legendarne grupe i remasterizovanim izdanjima albuma koji bi trebalo da se uskoro pojave u prodaji, Robert Plant je saopštio da je otkrio neke snimke za koje nije znao da postoje.

„Nedavno sam otkrio neke stare koturove sa trakama na kojima se nalaze neki snimci, pa sam pozvao Džimija (Pejdž) da ih poslušamo. Moguće je da će u budućnosti završiti na nekom od budućih izdanja“, rekao je Plant.

Kako je dodao, na nekima od njih su svirali basista i klavijaturista Džon Pol Džons koji na njima i peva.

„Kako sada stvari stoje moraće da mi da 2 automobila i da mi napravi staklenik za biljke da ih ne stavim na album. Dragi Džon gde god da si i koliko god da si stigao u pisanju te tvoje opere, trebalo bi da čuješ ovo“ našalio se Plant na račun Džona Pola Džonsa koji trenutno sa Robinom Hičkokom i norveškom grupom Supersilent pravi operu.

Prošle godine Plant je za Rolling Stone izjavio da radi na sređivanju muzike iz velikog opusa benda i sprema je za remasterizovana izdanja.

„Poslednji put naš katalog je remasterizovan pre 20 godina, a to je baš bilo davno. Tada je ceo materijal prebačen sa analognog u visokokvalitetni digitalni format. I to je problem sa našom muzikom, ona zvuči smešno u mp3 formatu i ne može da se čuje onako kako treba“, rekao je Plant misleći na četvorostruki CD boks set koji je objavljen 1990. godine.

On je takođe otkrio da iako grupa nije snimala mnogo dodatnih pesama prilikom pravljenja albuma, snimali su različite verzije pesama i pravili njihove različite mikseve i najavio da će na reizdanja biti uključene „značajne stvari“.

Za sada se još uvek ne zna kada će se nova remasterizovana izdanja na kojima Robert Plant radi naći u prodaji.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *