Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KARAKAŠEVIĆ: MEČ SA PERSONOM – NAJVAŽNIJI

Srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević izrazio je zadovoljstvo posle startne pobede na Olimpijadi u Pekingu i dodao da će njegov drugi duel protiv višestrukog svetskog prvaka Jirgena Persona biti najvažniji na turniru.

„Protiv Persona je važno, ali mislim da imam šanse. Igrali smo tri godine zajedno, znamo se jako dobro i prijatelji smo van stonog tenisa. U tom dvoboju daću sve od sebe, jer je to mnogo bitan meč. Mislim da mi je to prelomna partija, ako uspem da dobijem Persona biću vrlo zadovoljan i miran bar do osmine finala“, izjavio je Karakašević.

On je dodao da neće biti lako ni Šveđaninu Personu, jer je pod velikim pritiskom, s obzirom na to da mu je žreb bio naklonjen i da je imao otvoren put do polufinala, jer se neće sastati ni sa jednim Kinezom.

Selektor stonoteniske reprezentacije Srbije Zoran Kalinić izjavio je uoči meča drugog kola da je Person protivnik za respekt i da će pobednika odlučiti igrač koji bude raspoloženiji za igru.

„Stonoteniser koji bude više inspirisan dobiće meč. Nema favorita, obojica ulaze ravnopravno u duel. Šanse su 50 – 50″, smatra Kalinić.

Meč između Karakaševića i Persona igra se sutra u 14 časova po kineskom, odnosno u osam časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: (Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *