Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ЋУТАЊЕ У ВИЈЕКУ ЉУБАВИ

БAЊA ЛУКA Издавачке куће „Глас српски – Графика“ и „Бесједа“, као и Књижевна заједница „Васо Пелагић“, предстојећи бањолучки сајам књиге дочекују са новим издањима, којима ће представити овогодишњу продукцију.

У „Гласу српском – Графици“ кажу нам да су међу најзвучнијим именима која су објављена ове године и која ће бити представљена на сајму Горан Бабић и Дара Секулић. Бабићева књига „Громобран на гробљу“ објављена је почетком ове године, док ће се књига Даре Секулић „Сретна скитница“ тек појавити.

Међу осталим насловима које ће посјетиоци сајма књиге моћи да виде су и нове књиге поезије Ратка Ђогатовића, „У свом крсту“ и „Вртови према истоку“, „Грнчара“ Мирка Грбића, књигу „Запис на води“ Дамира Перковића, „Писмо испоснику“ Драгана К. Велеушића, те „Сунчеву дјецу“ Невене Милашиновић, која је за ову књигу добила награду „Љупко Рачић“.

– Издавачка кућа „Бесједа“ на бањолучким сајму представиће књигу овогодишњег добитника награде „Петар Кочић“ Предрага Лазаревића „Без права на ћутање“, у којој је сабрано мноштво Лазаревићевих анализа актуелних политичких збивања код нас и у свијету – истакао је за наш лист уредник у овој издавачкој кући Ненад Новаковић.

Поред Лазаревића, „Бесједа“ ће се представити књигама Момчила Спасојевића „Жена“, Ранка Рисојевића „Духовни трагови“, фототипским издањима књига „Чујте, Срби“ и „Слава војводине Крањске“, као и другим издањем „Православног појмовника“.

Васо Пелагић“

Уредник у Књижевној заједници „Васо Пелагић“ Ранко Прерадовић истиче да ће се ова кућа представити дјелима из овогодишње продукције, међу којима су најзапаженија остварења Михајла Орловића „Шести печат“, Станка Т. Пивашевића „Човек из недоба“, Марине Баврлић „С друге стране Месеца“ и „Вијек љубави“ Стевке Козић-Прерадовић.

Извор: Глас Српске Горан Дакић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *