Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

СТРУЧНИ ОДБОР ПРЕДЛОЖИО СМЕНУ ЂУКИЋА


Селектор „А“ и олимпијске репрезентације Србије није добио подршку колега.За новог селектора предложени Радомир Антић и Драгослав Степановић. – Извршни одбор ФСС највероватније сутра донеће одлуку ко ће водити наш национални тим у предстојећим квалификацијама за Светско првенство

Стручни одбор Фудбалског савеза Србије није подржао селектора „А“ и олимпијске репрезентације Мирослава Ђукића, већ предлаже Извршном одбору да га смени и да уместо њега постави Радомира Антића или Драгослава Степановића. После скоро троипочасовног састанка, на коме су анализирали селекторов рад, Иван Чабриновић, Драгослав Степановић, Драгољуб Беквалац, Велимир Ђорђевић, Станислав Караси, Михаило Ивановић, Зоран Петровић, Недељко Костић и Никола Симић готово једногласно су закључили да због неуспеха на Олимпијади у Пекингу и пет пријатељских мечева без победе Мирослав Ђукић мора да буде смењен. Против је био само Михаило Ивановић.

– Саслушали смо селектора, а затим одлучили да не прихватимо његов извештај. Нисмо задовољни Ђукићевим излагањем. Гласали смо. Осморица су била против да Ђукић настави да обавља ову дужност, а само један за – рекао је Иван Чабриновић, председник Стручног одбора.

Извршном одбору биће предложена два кандидата за новог селектора.

– Управо тако. Предлажемо Радомира Антића и Драгослава Степановића, а на члановима ИО је да одаберу. Видећемо да ли ће прихватити наш предлог – нагласио је Чабриновић.

Председник Стручног одбора је разочаран извештајем селектора:

– Очекивао сам писмени извештај са анализом о досадашњеме раду. То је изостало, па је уместо тога било само дискусије, односно отворен разговор. Нисмо чули ни план и програм рада, анализу стања у коме се налази наш национални тима, као ни визију екипе за квалификације за Светско првенство. Оно што смо чули било је веома сиромашно. Сви смо се сложили да овакав извештај не прихватимо.

Чабриновић је на крају истакао да Стручни одбор не смењује селектора:

– Ми смо само предлагачи, а на ИО је да доносе одлуку, бира и смењује.

И Станислав Караси је незадовољан Ђукићевим извештајем:

– Штура и празна прича, без почетка и краја. Уместо стручних објашњења слушали смо о проблемима око недоласка играча. Ђукић је покушао да ову ситуацију пореди са оном од пре четири године, а то нема везе једно с другим. Немам утисак ни да он има визију о наредним сусретима, ко ће бити носиоци игре, како ћемо играти…

Очекује се да ИО ФСС највероватније на сутрашњем састанку прихвати предлог Стручног одбора и одлучи ко ће водити наш национални тим у квалификацијама за Светско првенство 2010. у Јужној Африци, које за Србију почињу већ 6. септембра. Делегација ФСС данас путује у Беч на преговоре са Радомиром Антићем.

Поред оцене о раду Мирослава Ђукића, синоћ је било речи и о раду инструкторске службе које је оквалификовано као добро. За селектора дечака рођених 1990. и 1991. предложен је Милан Ђуричић, а 1993. и 1994. Бранко Вукашиновић, као и да се са Душаном Шуљагићем настави сарадња.

Извор: Политика Ђ. Смиљанић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *