Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POSLE FAJNSA STIŽE BESON

Srpski parlament sve zanimljiviji svetskim rediteljima

POSLE Rejfa Fajnsa stiže Lik Beson! I to pravo u srpsku skupštinu.

Kako nezvanično saznajemo, parlament bi mogao da bude jedna od lokacija za novi filma čuvenog francuskog reditelja. Pod svodovima Skupštine, kadrove za film „Koriolan“ nedavno je završio Fajns. Produkcijska kuća koja stoji iza ostvarenja britanskog glumca i reditelja ponudila je i Besonu da neke od scena za naučnofantastični film „Lok aut“ (o zatvoru koji lebdi iznad zemlje) uradi u zakonodavnom domu – Velikoj i Maloj sali, na krovu pored kupola, salonima, hodnicima i centralnom holu. Već su se raspitivali o radu poslanika i kada bi moglo biti slobodnih termina za gostovanje ekipe. Prva klapa, ako je po poslaničkom kalendaru, mogla bi se desiti, u septembru.

A, šta je na ideju da kadrira u parlamentu rekao Lik Beson?

– To bi moglo biti simpatično.

Naš izvor otkriva da se sada traži još lokacija na kojima će se film snimati:

– Među njima je i Skupština, a i neke druge destinacije u Beogradu. Planovi se prave, kockice se sklapaju, pa ćemo videti šta će biti.

Čuveni Lik Beson, koji na svojoj listi uspeha beleži „Peti element“ i „Taksi“, više puta je bio gost Beograda, na čijim je ulicama već palio filmsku kameru. Govorio je da mu se dopadaju naši ljudi, kultura, običaji i duh.

Izvor: Novosti.rs S. S. R. Foto: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *