Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DRAMA U POSLEDNJEM KOLU

Vaterpolo reprezentacija Srbije (posle poraza od italije sa 13:12 (3:3, 3:2, 5:3, 2:4). zauzela je treće mesto u Grupi B olimpijskog turnira i u sredu u četvrtfinalu će igrati sa Španijom, a ostale utakmice poslednjeg kola prve faze donele su dramu, ali i očekivan ishod.

Crna Gora je u Grupi A zauzela treću poziciju i to tek nakon triler završnice meča sa Australijom, koji je završen remijem, 5:5 (2:1, 1:2, 0:1, 2:1). Australija je ušla u meč sa bodom manje od Crne Gore i na ulasku u poslednju četvrtinu imala rezultat koji je vodi dalje, 4:3. Ipak, ekipe su u poslednji minut ušle poravnate na 5:5, da bi u finišu oba tima propustila velike prilike za pobedu.

Crna Gora je dva puta imala igrača više u tim trenucima, ali nije iskoristila nijednu od tih situacija, a poslednji napad imala je Australija, aliu završnih 30 sekundi nije uspela da iskoristi priliku u napadu sa igračem više, pa je dalje prošla Crna Gora.

Prvo mesto zauzela je Mađarska, koja je u poslednjem kolu savladala Kanadu, sa 12:3 (3:1, 3:0, 1:2, 5:0). Mađari su prvu fazu takmičenja završili sa 4 pobede i 1 remijem.

U grupi B, u kojoj se nalazi i Srbija, Sjedinjene Države su savladale Nemačku, sa 8:7 (3:2, 2:1, 2:2, 1:2) i obezbedile prvo mesto, dok će Hrvatska zauzeti poziciju broj 2.

Srbija je treća, igraće sa Španijom, a pobednik tog meča u polufinalu će se sastati sa SAD.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *