Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

38. „NIMUS“ U NIŠU

Na ovogodišnjim, 38. Niškim internacionalnim muzičkim svečanostima biće održano 15 koncerata na kojima će nastupiti muzičari iz Engleske, Južne Koreje, SAD, Francuske, Hrvatske i BiH.

Svečanost će biti održana od 25. oktobra do 15. novembra. Na otvaranju i zatvaranju nastupiće niški Simfonijski orkestar.

– Trudili smo se da ove godine uvrstimo što više niških umetnika i da ih na ovaj način promovišemo – kaže Vesna Bratić, direktorka Simfonijskog orkestra.

Među učesnicima festivala biće Nišlija Đorđe Davidović, najbolji mladi harmonikaš na svetu. Na jednom od koncerata nastupiće Marko Milanović, Bojan Veličković i Žak Radinson.

Na ovogodišnjim svečanostima biće obeleženo i 40 godina od osnivanja Akademskog hora Studentskog kulturnog centra. Na koncertu koji će biti organizovan ovom prilikom nastupiće perkusionisti iz Beograda, a dirigovaće poznata niška dirigentica Suzana Kostić.

Prema najavama, tokom nedelje počinje prodaja karata u Simfonijskom orkestru, radnim danima od 9h do 20h.

Cene karata biće 300 dinara, a učenici i studenti moći će da ih kupe po ceni od 200 dinara uz indeks ili đačku knjižicu.

Svi koncerti počinju od 20h.

Izvor: Južne vesti Jelena Cvetković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *